Cookie Inställningar
Genom att klicka “Godkänn”, accepterar du de sparade cookies på din enhet som krävs för att förbättra sidan, analysera sidans användande och förbättra vår marknadsföring. Mer information.
Godkänn
Cookie Inställningar
Cookie Inställningar
Cookie Inställningar
Genom att "Acceptera alla Cookies" samtycker du till cookielagring på din enhet för en förbättrad sidupplevelse, analysera sidanvändande, analysera interaktioner på hemsidan och i marknadsföringssyften.
Läs mer om Cookies.
Nödvändiga (Alltid aktiva)
Cookies som måste vara aktiva för att göra hemsidan fullt användbar, såsom att kunna navigera mellan sidor. Hemsidan fungerar inte fullt ut utan dessa cookies.
Analysändamål
Disabled
Cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan.
Marknadsföring
Disabled
Cookies som används för leverera marknadsföring som är relevant för dig.
Skrotkraft

Integritetspolicy

Den här integritetspolicyn beskriver hur vi samlar, sparar, lämnar ut och skyddar dina personuppgifter. När vi nämner “personuppgifter” är det uppgifter för att kunna identifiera en person. Utgående länkar som leder från denna sida har egna policys och Skrotkraft har inget ansvar hur dessa förhåller sig till denna Integritetspolicy.

Personuppgiftsansvarig

Skrotkraft AB, 559270-0933 (Benämns med “Skrotkraft“ eller “vi”) är personuppgiftsansvarig. Skrotkraft är ansvarig för behandlingen av personuppgifter och för att erbjuda de tjänster som står på hemsidan.

Insamling av personuppgifter
När du kontaktar Skrotkraft via e-post, post eller telefon accepterar du att dela med dig av dina personuppgifter och accepterar att informationen lagras i enlighet med våra behov att uppfylla gällande lagstiftning och enligt våra bestämmelser.

Vi sparar information och personuppgifter för att anpassa webbplatsen, tjänster och kunna ge dig personliga anpassningar och en bättre upplevelse samt för marknadsföringsändamål.

Vi får och behöver samla in de uppgifter som du delger till vår hemsida samt det som dokumenteras vid ett köp. Det som ingår eller kan ingå då är:

  • Informationen du lämnar till oss vid kontakt, E-post, telefonnummer, mobiltelefonnummer, organisationsnummer och övrig kontaktinformation.
  • Information vid köp, som information om produkt och dokumenterade uppgifter om säljaren.
  • Information som skickas till oss via post, e-post, telefon eller sms.
  • Eventuella dokument som behövs vid bekräftelse av identitet.

Automatisk information och andra källor
När du besöker olika sidor hos oss sparar vi automatiskt information som vilken webbplats du kom ifrån, ID, enhet, webbläsare, geografisk plats och IP-adress.

Vi kan samla in fler uppgifter via tredje part och lägga till den informationen om dig. Det kan handla om hur du klickar dig fram på sidan och det används i syfte att förbättra användarvänligheten på sidan.

Användning av personuppgifter
Vi samlar uppgifterna för att du ska kunna använda våra tjänster och ge kundservice som enkelt kan hjälpa dig samt ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. När du accepterar vår Integritetspolicy så bekräftar du att vi får använda dina personuppgifter för att:

  • Ge dig åtkomst till vår webbplats,
  • Förhindra, upptäcka och utreda bedrägerier eller annan olaglig aktivitet,
  • Anpassa, mäta och förbättra våra tjänster, innehåll och erbjudanden,
  • Kontakta dig via e-post, brev eller via telefon,
  • Tillhandahålla dig andra tjänster som du efterfrågar,
  • Utföra de uppdrag som är överenskomna, samt dokumentera dessa enligt gällande lagar, krav och i enlighet med våra bestämmelser.
Med ditt samtycke:
  • Rikta direktmarknadsföring,
  • Hitta andra kontaktuppgifter.
För vårt berättigade intresse:
  • Hantera våra dagliga affärsbehov,
  • För övervakning- och analys ändamål inom verksamheten.

Till marknadsföring
Med ditt samtycke med uppsatta regler och denna Integritetspolicy så kan vi använda dina personuppgifter för att:
  • Informera dig om vår webbplats, service och tjänster,
  • Skicka marknadsföring och erbjudanden,
  • Anpassa visningar av reklamannonser baserat på din statistik.
Du kan läsa vår Cookie-policy för mer information om hur du kan avböja att tredje parts cookies används för annonsering.

Utlämnande av personuppgifter
Vi lämnar ut personuppgifter för att uppfylla rättsliga skyldigheter eller för skydda tillgångar, rättigheter och säkerhet. Den informationen kommer enbart att lämnas ut i enlighet med tillämpliga lagar och regler.

Vi kan dela personuppgifter med:
  • Tillsynsmyndighet, polismyndighet, eller annan behörig tredje man i samband med en brottsutredning eller påstådd olaglig aktivitet eller annan aktivitet som kan medföra ansvar för Skrotkraft som varumärke eller dess medarbetare eller dig.
  • Underleverantörer som används för att bedriva vår verksamhet. Till exempel; kundservice, bedrägeriutredning och drift av webbplatsen och eventuell tredje part som vi använder för att genomföra uppdrag.
  • Relaterade företag till Skrotkraft som Koncernbolag, detta för att kunna tillhandahålla gemensamt innehåll och gemensamma tjänster. Koncernbolag kan komma att använda denna information för att skicka marknadsföring till dig, dock endast om du inte uttryckligen undanbett detta.

Sparade personuppgifter
Dina personuppgifter sparar vi på servrar i Sverige och andra platser i världen.
Vi använder tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att förhindra obehöriga att komma åt känsliga personuppgifter samt information som rör våra kunders verksamheter. Vi har upprättat rutiner för att endast spara nödvändig och användbar information i ett bestämt syfte och att sedan radera information som inte uppfyller kriterierna för att sparas.

Cookies och liknande teknik
När du besöker Skrotkrafts webbplats, tjänst eller applikation så kan vi eller någon av våra tjänsteleverantörer använda cookies eller liknande teknik för att spara information där syftet är att ge dig en bättre, snabbare och säkrare upplevelse och i annonseringssyfte.

Dina rättigheter
Med förbehåll för de begränsningar som följer av dataskyddslagstiftningen inom EES, har du rättigheter avseende dina personuppgifter. Du har rätt till tillgång, rättelse, begränsning, invändning, radering och dataportabilitet. Vänligen kontakta oss om du vill utöva någon av dessa rättigheter. Om du vill begära tillgång till alla personuppgifter som vi har om dig ska du kontakta Skrotkraft. Observera att fotolegitimation kommer att krävas för att bevisa din identitet.

Vi kan komma att bevara personuppgifter om:
  • Om vi har ett affärsintresse och det inte är förbjudet enligt lag, såsom i syfte att driva in förfallna avgifter och hantera tvister
  • Behålla personuppgifter enligt rättsliga skyldigheter
Om så är fallet kommer uppgifter endast sparar så länge det är nödvändigt och sedan raderas.

Kontakta oss
Du kan kontakta oss när som helst via vår hemsida, e-post, brev eller telefon.

Om du anser att dina personuppgifter har blivit felaktigt behandlade har du rätt att lämna in klagomål hos Integritetsskydds myndigheten (IMY).